Intrebari frecvente

Cerinte tehnice minime

Pentru accesarea in bune conditii a site-ului www.achizitii.velpitar.ro este necesar sa dispuneti de un sistem cu urmatoarele configuratii minimale:

Cerinte software:

 • Sistem de operare: Windows XP sau versiuni ulterioare, Linux, Mac OS
 • Browser: Internet Explorer 10 sau versiuni ulterioare, Mozilla Firefox 10 sau versiuni ulterioare, Chrome 17 sau versiuni ulterioare
 • Alte produse software instalate:
  • pachetul de programe Microsoft Office 2007 sau versiuni ulterioare
  • Acrobat Reader sau orice software care poate citi un PDF
 • Alte cerinte:
  • rezolutie grafica: minima 1024x768 pixeli

Cerinte de comunicatie:

 • Firewall-ul folosit sa permita accesarea porturilor: 80
 • Viteza de comunicare: 256 kbps

Inregistrare

Numele de utilizator, contul de utilizator si parola aferenta au caracter individual si netransmisibil. Contul de utilizator l-ati definit la inregistrare, iar parola va fost trimisa ulterior pe e-mail. In caz de disfunctionalitati va rugam sa contactati Administratorul portalului.

Inregistrarea pe Portalul de Achizitii Vel Pitar se poate face in 2 modalitati: 1. prin accesarea pe site-ul achizitii.velpitar.ro a link-ului/tab-ului INREGISTRARE, care va va duce pe pagina Inregistrare. Dupa completarea informatiilor solicitate in formularul on-line si acceptarea Termenilor si Conditiilor, portalul va transfera solicitarea dvs. administratorului portalului. Veti putea accesa portalul cu Utilizatorul si Parola setate, doar dupa ce administratorul portalului va aproba crearea noului utilizator; 2. direct din back-office de catre administratorul portalului de achizitii. In acest caz pentru accesarea portalului, administratorul va trebui sa va transmita Utilizatorul si Parola setate.

Nota: in ambele situatii, dupa log-are pe portal, Utilizatorul are obligatia sa completeze datele companiei pe care o reprezinta asa cum acestea sunt solicitate pe link-ul Companie\Date generale. Necompletarea sau completarea partiala a acestor informatii poate fi oricand criteriu de descalificare pentru orice licitatie/cerere de oferta viitoare.

Atentie!!!
Prin alegerea optiunii "Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii" utilizatorul se obliga sa respecte termenii si conditiile portalului de achizitii Vel Pitar si isi asuma angajamentul de confidentialitate si de protectie a informatiilor existente pe portal, inclusiv a informatiilor care asigura accesul in acest sistem informatic.

Dupa inregistrarea Utilizatorului pe portalul de achizitii acesta devine utilizator Administrator, avand posibilitatea de a conferi drepturi de utilizarea portalului si altor utilizatori (din cadru aceleasi companii). Astfel, accesand link-ul Comapanie\Utilizatori, utilizatorul Administrator poate adauga utilizatori, seta roluri, activa sau inactiva utilizatori.

Raspunderea pentru respectarea si punerea in aplicare a facilitatilor descrise mai sus apartine in exclusivitate utilizatorului Administrator.

Mesaje

Oridecateori Vel Pitar prin reprezentantii desemnati va dori sa comunice informatii legate de portalul de achizitii veti primi un mesaj. Mesajele de obicei au un caracter general si vizeaza strict activitatea portalului.
Portalul de achizitii Vel Pitar nu este un mediu virtual de comunicare. Veti putea primi mesaje din partea Vel Pitar, dar nu aveti posibilitatea sa trimiteti mesaje altor utilizatori si/sau administratorului portalului.

Invitatii

Invitatiile reprezinta transpunerea pe portal a intentiei Vel Pitar de a intreprinde activitati legate de procesul de achizitie. Invitatiile pot fi Publice - disponibile tuturor utilizatorilor, sau Private - Beneficiarul va invita doar anumiti furnizori si doar acestia vor primi prin portal aceste invitatii.

In functie de activitatea planificata invitatiile pot fi pentru: 1. participare la faza premergatoare Licitatiei; 2. participare la Licitatie; 3. participare la Cerere de Oferta; 4. raspuns la Cerere de Cotatie.

O invitatie de orice tip postata pe portalul de achizitii este activa si poate fi acceptata in limita datei limita de confirmare. Orice invitatie postata pe portal va avea indicata in dreptul ei aceasta data.
Fiecare licitatie in parte este creata pe portal de catre Administrator ca o entitate independenta. Astfel, fiecare licitatie, in procesul de planificare, va fi insotita de o lista de documente solicitate de Organizator in vederea validarii si participarii la licitatie.

Oferte furnizori

Pentru a ne trimite oferta companiei pe care o reprezentati, va rugam sa accesati, dupa inregistrare pe portal, link-ul Oferta mea. In functie de categoria selectata, oferta va ajunge la achizitorul responsabil. In masura in care oferta dumneavoastra va prezenta interes pentru echipa noastra de achizitii, urmeaza sa va contactam pentru a detalia si/sau pentru a stabili o eventuala intalnire.

Utilizarea platformei

Portalul de achizitii Vel Pitar este o platforma on-line cu rol de instrument de negociere. Detalii referitoare la partea operationala a portalului pot fi gasite in sectiunea Demo.