Scopul Portalului

Portalul de achizitii Vel Pitar (http://achizitii.velpitar.ro) este destinat efectuarii achizitiilor de materii prime, de servicii si materiale conexe procesului de productie al Vel Pitar.

Portalul de achizitii intermediaza activitatea de negociere a achizitiilor Vel Pitar, permitand furnizorilor transmiterea ofertei de materii si produse si licitarea pentru furnizarea necesarului solicitat de Vel Pitar.

Portalul este operat de reprezentatii departamentului de achizitii Vel Pitar, asigurand astfel transparenta si eficienta maxima in procesul de achizitie.

Alternate Text

Pasul 1. Inregistrarea in cadrul Portalului

Pentru a putea licita in cadrul Portalului de Achizitii Vel Pitar este necesar sa va creati un cont in aplicatie.

Accesati tab-ul "Inregistreaza-te", din meniul aplicatiei (http://achizitii.velpitar.ro/) si asigurati-va ca ati completat in mod corect toate campurile din pagina de Inregistrare, inclusiv bifa "Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii".

Portalul este operat de reprezentatii departamentului de achizitii Vel Pitar, asigurand astfel transparenta si eficienta maxima in procesul de achizitie.

Alternate Text

Pasul 2. Logarea in cadrul Portalului

Dupa ce completati formularul de inregistrare in aplicatie, veti primi pe email-ul specificat de dumneavoastra, confirmarea de acces in cadrul Portalului.

Pentru a va loga in aplicatie si a participa la licitatiile desfasurate de Vel Pitar, acecsati tab-ul "Login" din Homepage-ul portalului http://achizitii.velpitar.ro/ si introduceti numele de utilizator si parola alese de dumneavoastra anterior, in pagina de Inregistrare.

Alternate Text

Pasul 3. Administrarea datelor de cont

Definirea datelor companiei

Dupa ce va logati in Portal, aveti acces la toate functionalitatile aplicatiei si puteti sa va incepeti activitatea de ofertare.

Pentru asigurarea unei relatii transparente si conforme, va recomandam sa completati datele companiei pe care o reprezentati. Necompletarea acestora poate atrage dupa sine descalificarea din orice licitatie sau cerere de oferta viitoare.

Din Homepage-ul aplicatiei, selectati butonul "Platforma licitatii"", care va permite accesul in Dashboard-ul personal.

Accesati sectiunea "Companie" si completati datele generale ale firmei dumneavoastra.

Alternate Text

Pasul 3. Administrarea datelor de cont

Administrarea utilizatorilor

Odata inregistrat in cadrul Portalului de achizitii, detineti dreptul de Administrator pe contul nou creat, ceea ce va permite sa conferiti la randul dumneavoastra, drepturi de acces pentru portalul de achizitii si altor utilizatori (din cadrul companiei dumneavoastra).

Pentru a adauga utilizatori in portalul de achizitii, accesati sectiunea "Utilizatori" din meniul "Companie" si completati datele de inregistrare a noilor utilizatori.

Alternate Text

Pasul 3. Administrarea datelor de cont

Administrarea utilizatorilor

Dupa crearea unui nou utilizator, aveti posibilitatea de a edita datele contului sau, in masura in care doriti sa ii modificati rolul (rol de utilizator sau rol de administrator), sau sa activati/inactivati contul de utilizator creat.

Pentru a activa/inactiva un utilizator, din sectiunea "Utilizatori" , dati click pe numele userului dorit si modificati statusul userului.

Pasul 4. Fluxul activitatilor in cadrul Portalului

Dashboard

Dashboard-ul va ofera acces rapid la cele mai importante informatii asociate contului dumneavoastra.

Accesati meniul Dashboard pentru a detine o privire de ansamblu asupra Licitatiilor active, a Invitatiilor recente, Mesajelor transmite de Administrator cat si a Licitatiilor viitoare planificate de administrator.

Alternate Text

Acceptarea Invitatiilor si transmiterea ofertei

Invitatii – Acceptarea unei Invitatii

Procesul de negociere intre Vel Pitar si furnizori se realizeaza in principal prin intermediul Invitatiilor transmise de administrator partenerilor care au cont in aplicatia de achizitii.

Invitatiile pot fi accesate din Dashboard sau din meniul Invitatii.

Pentru a raspunde unei invitatii si a transmite oferta personala, este necesar sa verificati cu atentie detaliile Invitatiei (Lista de produse pentru care se organizeaza licitatia, alaturi de Documentele asociate invitatiei).

Descarcati documentele necesare pentru participare, iar in masura in care satisfaceti conditiile de participare, Acceptati invitatia.

Alternate Text

Acceptarea Invitatiilor si transmiterea ofertei

Invitatii – Incarcarea documentelor necesare

Dupa acceptarea invitatiei transmise de Vel Pitar, furnizorii pot transmite oferta personala prin incarcarea documentelor solicitate de administrator, descrise in Detaliile licitatiei.

Din tab-ul "Documentele mele", alegeti tipul documentului pe care doriti sa il incarcati, selectati fisierul din calculatorul personal (Choose file) si Incarcati fisierul dorit.

Alternate Text

Aprobarea sau Respingerea aplicatiei

Invitatii – Aprobarea sau respingerea aplicatiei

Dupa incarcarea documentelor necesare, acestea vor fi verificate de administrator, iar dumneavoastra veti primi un status: Aprobat sau Respins.

Puteti depune contestatie in masura in care oferta va este respinsa, prin accesarea butonului "Contesta", din pagina Invitatiei selectate.

Totodata, daca oferta va este respinsa, puteti reincarca o noua serie de documente pentru a participa la invitatia transmisa de administrator. Accesati tab-ul "Documentele mele", stergeti documentele incarcate anterior si reatasati oferta noua.

Alternate Text

Participarea in cadrul unei Licitatii

Licitatii – Selectarea unei licitatii

Puteti participa la o licitatie pentru unul dintre produsele sau materiile prime listate de Vel Pitar, accesand sectiunea "Licitatii" din meniu sau din Dashboard.

De pe randul licitatiei care va intereseaza, din coloana Actiuni, selectati primul buton - "Deschide si liciteaza".

Alternate Text

Participarea in cadrul unei Licitatii

Licitatii – Plasarea unei oferte

In pagina Licitatiei selectate aveti acces la detaliile de participare: data de inceput si incheiere a licitatiei, timpul ramas pentru participare, produsele licitate si detaliile acestora.

Licitatiile sunt anonime, iar dumneavoastra aveti acces strict la istoricul bidurilor pe care le veti fi plasat in sistem, asociate fiecarui produs licitat.

Puteti licita pentru furnizarea unui produs, plasand oferta dumneavoastra de pret in campul destinat pretului.

In masura in care exista oferte mai bune decat a dumneavoastra, veti fi notificat prin afisarea mesajului: "Oferta dumneavoastra nu este cea mai buna".

Alternate Text

Participarea in cadrul unei Licitatii

Licitatii – Plasarea celei mai bune oferte

Cu toate ca ofertele de pret sunt anonime, aveti posibilitatea de a plasa o oferta de pret competitiva daca tineti seama de fiecare data cand plasati o oferta, de statusul pe care vi-l afisam asociat pretului plasat de dumneavoastra.

In masura in care veti plasa cea mai buna oferta, veti fi notificat prin afisarea mesajului: "Oferta dumneavoastra este cea mai buna".

Administratorul poate prelungi data de incheiere a unei licitatii, permitandu-le astfel furnizorilor continuarea plasarii bid-urilor pentru un anumit produs. Pentru a va asigura ca plasati cea mai buna oferta in sistem, va recomandam sa fiti atenti in permanenta la timpul ramas de licitat, afisat in pagina licitatiei curente.

Alternate Text

Participarea in cadrul unei Licitatii

Licitatii – Incheierea procesului de licitare

Odata cu atingerea datei de incheiere pentru o licitatie, statusul acesteia "Castigator in curs de validare", iar furnizorii nu mai pot licita.

Castigatorul va fi notificat de catre administrator, iar toti ceilalti furnizori necastigatori vor avea afisat statusul adecvat, in dreptul licitatiei pentru care acestia sunt necastigatori.

Un furnizor poate depune contestatie pentru rezultatul final al licitatiei, selectand butonul "Contesta" si adaugand mesajul sau catre Administrator.

Acordarea unei Cotatii de Pret

Cotatii – Plasarea pretului oferit

Puteti modifica pretul transmis pentru un anumit produs, prin selectarea produsului din lista cotatiilor si ajustarea pretului oferit.

Administratorul va primi ultima cotatie salvata, oferita de dumneavoastra in aplicatie.

Alternate Text

Transmiterea unei Oferte

Oferta mea – Incarcarea unei Oferte in portal

Portalul de Achizitii le permite furnizorilor transmiterea ofertelor personale in vederea negocierii cu Vel Pitar asupra materiilor prime si produselor necesitate.

Ofertele furnizorilor pot fi incarcate din meniu, accesand sectiunea "Oferta mea".

Dupa ce completati toate detaliile ofertei si alegeti categoria de produse pentru care aplicati, Incarcati oferta.

Alternate Text

Transmiterea unei Oferte

Oferta mea – Incarcarea unei Oferte in portal

Dupa incarcarea unei oferte in portal, administratorul va fi notificat si va analiza aplicatia dumneavoastra.

In masura in care oferta este de interes pentru administrator, veti fi instiintat pe email sau in cadrul portalului, printr-un Mesaj privat, cu privire la detaliile procesului de negociere.

/