Etica in Achizitii

Coruptia este un fenomen social, politic si economic complex. Coruptia incetineste dezvoltarea sanatoasa a mediului economic si contribute la inpredictibilitate si lipsa stabilitatii.

Coruptia descurajeaza afacerile mici/noi aducandu-le in imposibilitatea de a acoperi costurile de “start-up”.

De aceea orice persoana din cadrul organizatiei Vel Pitar este incurajata sa previna sau sa ajute la preventia faptelor de coruptie.

Vel Pitar crede ca este esential sa cream un mediu sanatos in care oricine poate concura legal si cu sanse egale cu ceilalti ofertanti de pe piata.

Vel Pitar adopta principiul “tolerantei zero” in ceea ce priveste combaterea cazurilor suspecte de coruptie si le va trata pe acestea cu prioritate maxima.

Pe de alta parte, partenerii Vel Pitar au obligatia sa ia toate masurile necesare si rezonabile pentru a evita coruptia si mita astfel ca acestia nu trebuie sa ofere, promita sau ingaduie prin angajatii sai, managementul executiv sau terte parti, beneficii sau alte avantaje (de exemplu bani, cadouri sau invitatii la evenimente sportive, culturale sau alte evenimente care nu sunt legate de serviciu) angajatilor Vel Pitar.

Puteti semnala orice problema de etica in procesul de achizitii la adresa etica.achizitii@velpitar.ro.